Suomi.fi valtuutus

Verohallinto ottaa marraskuun 2018 alussa käyttöön Suomi.fi-valtuudet veroasioinnissa. Valtuuksia voivat käyttää jatkossa sekä henkilöasiakkaat että yritysasiakkaat.

Liikkeen- tai ammatinharjoittajien annettava valtuus ennen marraskuuta

Liikkeen- tai ammatinharjoittajat ja heidän asianhoitajansa eivät voi asioida OmaVerossa Katso-tunnuksilla 1.11.2018 jälkeen. Jotta yrittäjän veroasioiden hoitaminen sujuu ilman keskeytyksiä, liikkeen- tai ammatinharjoittajan pitää antaa kirjanpitäjälleen Suomi.fi-valtuus ennen marraskuuta.

Suomi.fi:n Valtuudet-palvelussa henkilö tai yritys voi antaa veroasioiden hoitamiseen kahdenlaisia valtuutuksia:

Veroasioiden hoito
Tällä valtuudella valtuutettu voi hoitaa kaikkia valtuuttajan veroasioita sekä nähdä, korjata tai ilmoittaa valtuuttajan verotietoja. Valtuutettu voi asioida valtuuttajan puolesta OmaVerossa, Ilmoitus.fi ja Lomake.fi-palveluissa sekä verotoimistoissa että puhelinpalvelussa.

Veroilmoittaminen
Tällä valtuudella valtuutettu voi antaa vain veroilmoituksia ja muita veroasioiden hoitoon liittyviä ilmoituksia valtuuttajan puolesta. Valtuutettu voi asioida valtuuttajan puolesta Ilmoitin.fi:ssä ja Lomake.fi:ssä. Tämä valtuus ei käy OmaVero-palvelussa.

Lisäksi yritys voi valtuuttaa henkilön tai yrityksen hoitamaan palkanlaskennan tai -maksamisen puolestaan Palkka.fi-palvelussa 25.5.2018 lähtien seuraavalla valtuudella:

Palkkatietojen käsittely
Tällä valtuudella valtuutettu voi antaa valtuuttajan puolesta palkkatietoja, maksaa palkkoja ja työnantajamaksuja sekä lähettää ilmoituksia Palkka.fi-palvelussa.

Suomi.fi-valtuuspyynnön hyväksyminen

1. Kirjaudu Suomi.fi-verkkopalveluun. Voit tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
2. Jos asioit edustamasi yrityksen puolesta, valitse ”Vaihda käyttäjäroolia” ja ”Asioi yrityksen puolesta”.
3. Näet sinulle lähetetyt valtuuspyynnöt välilehdellä ”Valtuuspyynnöt”. Uusien pyyntöjen määrä näkyy numerolla.
4. Näet valtuuspyyntöjen sisällön ja voimassaoloajan. Uusi valtuuspyyntö näkyy huutomerkillä. Siirry hyväksymään valtuuspyyntö painamalla ”Vahvista”. Jos rastitat kohdan ”Valitse kaikki” voit hyväksyä kaikki valtuuspyynnöt kerralla.
5. Näet valtuuspyynnön tekijän nimen, osapuolen tyypin ja pyydettyjen valtuuksien määrän. Uusi valtuuspyyntö näkyy huutomerkillä. Siirry hyväksymään valtuuspyyntö painamalla ”Vahvista”.
6. Tarkista, että valtuuden sisältö ja voimassaoloaika ovat oikein. Hyväksy valtuus valitsemalla ”Vahvista valtuus”.
7. Kun valtuuspyyntö on vahvistettu, saat ilmoituksen. Näet osapuolten tiedot.

Lisätiedot vero.fi
Lisätiedot valtuutuksesta

Valtakirjan hyväksyminen kuvien kera

Kirjoittanut: Heidi.

03.08.2018 Suomi.fi valtuutus

Verohallinto ottaa marraskuun 2018 alussa käyttöön Suomi.fi-valtuudet veroasioinnissa. Valtuuksia voivat käyttää jatkossa sekä henkilöasiakkaat että yritysasiakkaat.

Liikkeen- tai ammatinharjoittajien annettava valtuus ennen marraskuuta

Liikkeen- tai ammatinharjoittajat ja heidän asianhoitajansa eivät voi asioida OmaVerossa Katso-tunnuksilla 1.11.2018….

Lue lisää >>

Kirjoittanut: Heidi.

12.05.2018 Tiedote EU:n tietosuoja-asetuksesta

EU:n tietosuoja-asetus tulee voimaan 25.5.2018. Asetus velvoittaa myös pieniä yrityksiä henkilötietojen tarkempaan suojaamiseen. Tietosuoja-asetus sisältää yrityksille uusia velvoitteita ja velvoitteiden laiminlyönti on sanktioitu sakolla.

Asiakas- ja työntekijärekisteri

Tarkistakaa yrityksenne asiakasrekisteri, yritysten tietoja tämä asetus ei….

Lue lisää >>

Kirjoittanut: Heidi.

23.03.2018 Nettilasku.fi

Olemme ottaneet nyt käyttöön nettilasku.fi palvelun. Nettilasku.fi palvelulla voit lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja. Palvelusta löytyy myös nettikuitti sovellus jolla voit kuvata kuitit ja lähettää ne palvelun kautta tilitoimistolle.

Tutustu osoitteessa https://www.nettilasku.fi/ ja….

Lue lisää >>